Přeskočit na obsah

Předsjezdový bulletin Českého radioklubu ze dne 14.října 2004

Vážení přátelé,

v posledním předsjezdovém bulletinu Vám chceme již jen představit zbylé došlé kandidátky do rady a revizní komise ČRK.


Došlé kandidátky - dokončení

Ludvík Deutsch, OK1VEA

Narodil jsem se v r.1957. K radioamatérství jsem se dostal poprvé v r.1972 na radioamatérském táboře na Černé Studnici. Zde jsem získal RO C. Vlastní koncesi mám od r.1989. Nyní tř. C. Provozuji téměř výhradně VKV, a to jak z domácího QTH, tak z různých míst během pěších výletů po kopcích. Od roku 1981 jsem členem kolektivky OK1KKT, se kterou jsem se zúčastnil většiny závodů. Od r.1997 jsem předsedou Radioklubu Tanvald. Ve stejném roce jsem se stal také vedoucím kroužku mládeže.

Co nabízím? Organizační talent, dost času, slušnost, rozhodnost, schopnost spolupráce nad problémem i s lidmi se kterými si soukromě moc nerozumím. Mohu pomoci s projekty pro mládež. V každém případě jsem proti hazardním přesunům majetku ČRK.

Ondřej Botek, OK2WWW

Jelikož nechci být jen pasivním členem ČKR jsem se rozhodl kandidovat do Rady klubu.

Jmenuji se Ondřej Botek, bydlím v Nové Dědině JN89RF ve Zlínském kraji. Narodil jsem se 19. dubna 1977 ve Zlíně. Jsem absolvent Střední zemědělské školy ve Starém Městě u Uherského Hradiště, obor pěstitel chovatel a Mendelovy zemědělské a lesnické university obor zootechnika.

V současné době jsem zaměstnán jako obchodní manažer ve společnosti zabývající se dobrovolnými a nedobrovolnými dražbami a realitní činností.

K radioamatérství jsem se dostal přes CB, kde jsem se seznámil s radioamatéry z nedalekých Otrokovic a následně jsem byl členem zlínského radioklubu. Vyhovovalo mi spíše komornější prostředí schůzek s otrokovickými radioamatéry (OK2BQR, OK2HDQ, OK2IJH, OK2PDH, OK2XRW, OK2ZMB) a letos jsme založili vlastní Radioklub Otrokovice, vysílající pod značkou OK2KGE.

Dne 7. srpna 1998 jsem úspěšně vykonal zkoušku ve třídě D (neměl jsem dost odvahy zkusit C, jelikož jsem MORSE ovládal s jistotou jen třicítkou..) a získal značku OK2WWW. Zkoušky jsem dělal v kurzu "Otrokovických rychlokvašek", jak někteří hamové tomuto letnímu kurzu s tradicí říkali. Teorii a praxi se do mě snažili hustit OK2ON, OK2DB a OK2PO.

Jsem aktivní na VKV a to zatím na 144MHz a 432MHz. Mám v plánu 23 cm. Bývám slyšet i při závodech, kdy dělám reklamu jedné dosti známé lihovině... provoz na VKV mi vyhovuje, jelikož přes týden pracuji a o víkendu vysílám a závodím..

Rozhodl jsem se kandidovat, protože mi není lhostejné co se děje v ČRK a chci aby byla Morava zastoupena v radě klubu. Nechci jen ukazovat a říkat: "Ty to děláš špatně.. Ty neumíš.." atd. Chci konstruktivně řešit problémy a také poslouchat názory ostatních členů ČRK.

Ing. Jaromír Voleš, OK1VJV - kandidát na předsedu ČRK
(Jaromír jako kandidát na předsedu ČRK svou již zveřejněnou kandidátku doplňuje)

Narodil jsem se v r. 1942 ve Zlíně. Když mi bylo 6 let přestěhovala se moje moravská rodina do Jablonce N.N., kde žiji s několika přestávkami dodnes. Vzhledem k místu narození a kompletním moravským kořenům jsem vlastně občanem Valašského království, ale zatím jsem tuto situaci nevyužil.

Od dětství mě bavila elektronika a stavba různých elektrických a elektronických zařízení a tak bylo zcela logické, že jsem po absolvování střední školy odešel studovat na Fakultu radiotechniky ČVUT do Poděbrad. I když jsem již předtím jako začátečník působil v kolektivce OK1KEP, vlastní radioamatérský život pro mě začal až v kolektivu OK 1 KUR v Poděbradech. To trvalo bohužel jen 2 roky, protože samostatná fakulta radiotechniky byla začleněna do komplexu FEL Praha. Vzhledem k reorganizaci studijních směrů jsem studia dokončil v Praze r. 1964.

Pak proběhlo několik bouřlivých let, kdy došlo v rámci tehdejších poměrů k pokusu reorganizovat tehdejší společnost, což bylo ukončeno 21. srpnem 1968. Vzhledem k mé angažovanosti v tomto období jsem se dostal na černou listinu a tím se pro mě vlastní koncese vzdálila až na konec 80 tých let, kdy přece jen totalitní systém své otěže povolil. V této době jsem se intenzivně věnoval vlastním radioamatérským konstrukcím, stavbě VKV transceiverů, fázovým závěsům a dalším zajímavým konstrukcím. Bylo to období mnoha hezkých setkání a zajímavých pokusů.

Po r. 1989 se situace změnila od základu. Zaniká nemilovaný a mnohdy oprávněně nenáviděný Svazarm a nastává éra budování nové radioamatérské organizace. Je to období úvah o budoucnosti, struktuře, technické a programové orientace radioamatérského hnutí ve svobodné společnosti. I když jsem jako mnoho dalších začal podnikat- stal jsem se spolumajitelem firmy AUTRON s.r.o. , přesto jsem se intenzivně věnoval začátkem 90 tých let budování ČRK. Spolu s dalšími, kterým nebyl osud radioamatérského hnutí lhostejný jsme se snažili získat v nové společnosti co nejlepší výchozí pozice a to i finanční. Zastupoval jsem v tomto období ČRK ve Sdružení technických sportů a činností a bylo to období úporného vyjednávání jak o podobě Sdružení, tak zejména o stanovení přepočítávacího koeficientu rozdělení majetku po bývalém Svazarmu. Je problematické dnes zdokumentovat mnohé diskuze a zejména útoky té části radioamatérské veřejnosti, která fanaticky útočila proti koncepci, kterou jsme zvolili. Ale ukázalo se, že to byl správný směr což dokumentoval postupně rostoucí počet členské základny a naopak úpadek členů v dalších organizacích amatérů, které si vybraly za svoje krédo konfrontaci a nesnášenlivost.

Jsem rád, že jsem se aktivně podílel na vytvoření moderní, otevřené, vstřícné a do důsledku demokratické organizace českých a moravských radioamatérů. Proto mě zaskočil fakt, že po 14 letech se objeví nenávistná uměle vytvořená kampaň a systémem vlamování se do otevřených dveří se rozjedou osobní útoky, osočování vytváření nepřátel, bojem proti někomu a ne za něco, tak jak je to prezentováno v mnoha materiálech platformy " Je čas na změnu". Jsem naprosto přesvědčen, že je dostatek prostoru pro jakoukoliv diskuzi v rámci stávajících struktur ČRK. Za celou dobu, kdy jsem byl členem rady jsem nezažil okamžik kdy by komukoliv bylo bráněno ve vyjádření libovolného názoru, či bráněno v jakékoliv činnosti, která byla v souladu se stanovami a principy ČRK.

Z mnoha vážných důvodů nechci dopustit, aby se z ČRK stal elitářský spolek, který rozděluje amatéry podle diskutabilních pravidel na ty správné či horší a špatné, s různými hlasovacími právy, rozhodl jsem se kandidovat na předsedu ČRK. Chci dále pokračovat ve zvyšování prestiže ČRK jako občanského sdružení, zejména ve styku se státní správou, která si zatím nezvykla spolupracovat s organizacemi tohoto typu. Každý, kdo to zkusil, ví, že je to běh na dlouhou trať, zejména v ČR.

Chtěl bych doplnit, že mám výborné rodinné zázemí, a tři syny také radioamatéry OK1UUO, OK1FWO a OK1JSV. Od letošního června jsem v důchodu, firmu jsem předal nástupci a získal jsem tím potřebný fond volného času.

Přeji nadcházejícímu sjezdu úspěšné jednání a delegátům šťastnou ruku při volbě nových orgánů.


Vedle těchto individuálních kandidátek, které uchazeči napsali a doručili samostatně, jsme obdrželi také následující oznámení:

Kolektivní kandidátka


Výkonný výbor ČRK na jednání dne 12.10.2004 konstatoval, že došlo několik přihlášek účastníků sjezdu po uzávěrce. Vzhledem k tomu, že jejich počet nenaruší organizační přípravy sjezdu, doporučí VV sjezdu tyto přihlášky akceptovat. Vzhledem k vysokému počtu kandidátů, jimž je třeba vytvořit dodtatek prostoru k představení svého programu, je třeba počítat s pozměněním časového harmonogramu sjezdu, což již bude věcí účastníků. V objektu, kde sjezd proběhne, se zdařilo sjednat přesunutí sjezdu z kinosálu do sálu hlavního, kde nebude doba jednání omezena 19.hodinou.

Závěrem přejeme všem účastníkům jednání sjezdu klid, rozvahu a nalezení dobrých řešení nastolených problémů. Všem členům Českého radioklubu pak především to, aby sjezd došel ke správným rozhodnutím optimálním pro všechny.

Nashledanou v Praze!

Rada Českého radioklubu